Ik ben dol op het prachtige papier van Cavallini en heb daar mijn kerstster van gemaakt. Denk je van WOW die wil ik ook maken, in deze blogpost vertel ik je hoe ik dit heb gedaan. 

Ik heb hiervoor gebruikt, 1 vel Cavallini papier en ik heb deze verdeeld in 8 gelijke vellen. Op de vellen zet je met potlood 2 streepjes of streep ( wat je zelf handig vindt 😉) ongeveer 1,5 cm vanaf de kant. Dit wordt straks de plakrand. Daarna vouw je alle 8 vellen dubbel tot op de plakrand. 
 

Als je dit hebt gedaan kun je de randen plakken. Het geeft niet als je de potloodstreepjes een beetje blijft zien.
 

Vervolgens ga je de gevouwen en geplakte vellen dubbel vouwen met de plakrand naar binnen en smeer je met een lijmstift een streep in het midden over de plakrand én aan de onderkant net boven de vouwlijn zodat je de stukken aan elkaar vast kunt plakken. Dit doe je bij alle 8 vellen.
 

Om een ster vorm te krijgen ga je nu bepalen wat er af geknipt moet worden door even een paar lijntjes te tekenen op 1 van de gevouwen vellen. Daarna knip je de stukken er af en je hebt het begin van je ster ✨ Plak 'het begin van je ster' op dezelfde manier als hierboven op een volgend vel en knip de vorm uit. Dit herhaal je totdat je alle 8 vellen aan elkaar hebt vastgeplakt.
 

Wat je nu nog moet doen om een ster te krijgen, is de uiteinden aan elkaar plakken. Met een perforator maak je een gaatje ergens aan de bovenkant. Even een touwtje erdoor halen, je ster ophangen en genieten maar! 😍
 

Als je een kerstster wil maken van dit of ander mooi papier, dan wil je wel zeker zijn van een goed eindresultaat. Daarom zou ik aanraden om eerst een 'proef' kerstster te maken van bijvoorbeeld kopieerpapier. Je kunt hiervoor gewoon 8 vellen papier gebruiken 😉
 

Ik wens je veel creatief plezier!

Liefs Anita

Een reactie
is leuk
Reageer

Renate

reageerde op 22 december, 2022 om 15:12
Wat onwijs leuk idee Anita! Ik ga dit zeker een keer uitproberen met 30x30 cm vellen. Zal ik er waarschijnlijk wel een ander figuur om uit te knippen moeten bedenken want voor Kerst gaat het me niet meer lukken :) Maar wie weet, met Pasen!
Groetjes, Renate