Je kunt tegenwoordig hele leuke Paaskaarten kopen, maar om ze zelf te maken vind ik ook erg leuk. En het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Ik wilde graag iets maken met masking tape en stempels. Hoe ik dat heb gedaan en wat ik ervoor heb gebruikt, lees je verderop in deze blogpost.

Maak je eigen Paaskaarten met masking tape en stempels.

Wil je de kaart maken zoals ik hem heb gemaakt, dan ben je het volgende nodig;
(klik op de productnaam om naar het product te gaan)

1) Een dubbele kraftkaart met envelop
2) MT Masking tape slim ( ik heb de groene gebruikt uit de 20 pack)
3) MT Masking tape pastel lemon
4) MT Masking tape pastel geel
5) MT Masking tape dot moegi
6) Handlettering stempels
7) Tim Holtz stempelkussen
8) Acrylblokje
7) Bakpapier šŸ˜„

 Een paasei van masking tape

Ik ben begonnen met het maken van een ei met masking tape. Hiervoor heb ik allereerst een ei getekend op een stukje bakpapier.
 

Daarna draai je het papier om en ga je het ei beplakken met masking tape. Je kunt de tape horizontaal plakken, verticaal of gewoon kris kras door elkaar. Het kan allemaal. Plak wel een beetje over de lijn, zodat je straks een mooie strakke sticker hebt.
 
 

Nadat je het hele ei hebt volgeplakt, draai je het papier weer om en knip je het ei uit.
 
 

En zo heb je een leuke sticker gemaakt van masking tape. Deze kun je op de kaart plakken en nu kun je de kaart verder gaan versieren.
 

Met 'slim masking tape' heb ik een kader om de kaart gemaakt, en 'Vrolijk Pasen' op de kaart gestempeld met de handlettering stempels van Concord &9th. De stempels zijn zelfklevend en kun je plakken op een acrylblokje.
Er zijn veel verschillende soorten stempelkussens maar die van Tim Holtz vind ik zelf erg fijn. Het stempelkussen is best hard, dus je hoeft niet zo bang te zijn dat je rare randen meestempelt.
 

Ik wens je veel creatief plezier, en ik ben benieuwd naar jouw creatie!

Lieve groet,

Anita


 

Deel dit met anderen

Een reactie
is leuk
Reageer

Maureen

reageerde op 17 maart, 2018 om 07:45
Leuk! Ben zelf ook bezig met Paaskaarten maken, maar dan de kaarten in alle lichte/felle Paaskleuren met allerlei reliƫfstickers erop, letterstempels, tape enz. Ook wel in de flow kaarten maken genoemd, geloof ik (grinnik). Lekker ontspannend hoor.