Wat vind ik het toch heerlijk om iets gezelligs te gaan doen als het van dat regenachtige weer is. Schrijven, knutselen met de kinderen, een spelletje spelen, maar ook haken vind ik heel erg leuk om te doen. Zo besloot ik om wat leuks te gaan haken voor mijn dochtertje Nienke. Ik had van alles in gedachten, en het is een mooie granny poncho geworden. Zoiets had ik nog nooit gemaakt, dus dat was even spannend. Maar ooh, wat verslavend als je één keer bezig bent!

Granny kinderponcho haken
 

Ik dacht dat het behoorlijk ingewikkeld zou zijn, maar dat viel reuze mee. Zelfs voor als je net begint met haken, is dit een heel leuk project. Je bent er alleen wel eventjes zoet mee.
 

Garen van Phildar in vrolijke kleuren
 

Het zijn geen herfst kleuren die ik heb gebruikt, maar vrolijke kleurtjes. Allemaal van Phildar - Partner 3,5. Voor de basis heb ik gekeken naar dit filmpje KLIK. Het wordt hier goed en duidelijk uitgelegd. Om de aantal toeren heb ik een zilverkleurig glimdraadje toegevoegd. Ik vond het net even iets meer hebben.

Pompoms maken
 

Pompoms kun je heel eenvoudig maken met een Pompom maker. Het koord waar de Pompoms aan hangen, heb ik gevlochten. Met naald en draad heb ik de Pompoms aan het koord bevestigd. En weet je hoe je ze zo lekker zacht krijgt? Hang ze even boven de damp van gekookt water. Bijvoorbeeld boven de waterkoker. Beetje kneden in je hand, en je hebt heerlijke zachte bolletjes voor aan je poncho. 

Om de poncho helemaal af te maken kun je er voor kiezen om er leuke kwastjes aan te maken. Doe wat je leuk lijkt.
 

Mocht je na het zien en lezen van deze blog nou denken: Dit wil ik ook gaan maken, stuur je me dan even een foto als de poncho klaar is? Lijkt me leuk!

Liefs,

Anita
 

Een reactie
is leuk
Reageer