Met de feestdagen voor de deur, zijn een aantal inpak tips natuurlijk nooit verkeerd. Het is fijn als het niet heel veel tijd kost, en het toch een feestje is om weg te geven. Daarom voor jou even een paar feestelijke inpak tips.

Inpakken met vloeipapier

 

Hiervoor heb ik een fles wijn gebruikt. Deze heb ik gerold in een vel mooi vloeipapier en vastgemaakt met goudkleurige masking tape. De bovenkant heb ik vastgemaakt met een masking tape slinger. Heel eenvoudig te maken hoor. Je knipt een stuk touw af en je kiest een aantal soorten masking tape uit om mee te combineren. Je kunt natuurlijk ook één kleur gebruiken, maar dat is aan jou. Je knipt ongeveer 6 cm. masking tape af en vouwt het netjes om het touw. Nu knip je 2 hoekjes van de uiteinden af, en je eerste vlaggetje is klaar. Maak zoveel vlaggetjes als je zelf leuk vindt. Het vlaggenlijntje heb ik zo nu en dan vastgezet met ook een stukje tape, en onderaan vastgeplakt met een leuke sticker.

Hier vind je nog een idee hoe je een cadeautje opleukt met een masking tape vlaggenlijn.


Inpakken met masking tape

 

Er is zó veel mogelijk met masking tape, je kunt er echt eindeloos mee variëren. Wist je dat je er ook je eigen inpakpapier mee kunt maken? Echt leuk voor al die kleine schattige cadeautjes.

Cadeaupapier maken met masking tape


Gebruik voor de ondergrond bijvoorbeeld bruin kraft papier. Kijk eerst even hoeveel je nodig bent. Een beetje zonde als je de restjes moet weggooien. Je zoekt de masking tape uit die je wilt gebruiken voor je cadeaupapier, en plakken maar. Dan weer wat langere stukjes of weer wat kortere, alles kan en alles mag. Één soort tape gebruiken kan ook heel leuk zijn. Zorg er wel voor dat je de stukjes tape goed tegen elkaar aanplakt zodat je de ondergrond niet meer ziet. Gebruik je een lichte kleur tape, dan zou ik voor een witte ondergrond gaan. Anders schijnt het er doorheen. Nog even inpakken, misschien nog een mooie label, een touwtje, en klaar is je cadeautje.

Zo zie je maar weer dat je met een paar eenvoudige producten iets heel leuks kunt maken.

Heb jij ook fijne tips voor het inpakken van cadeautjes, en wil je dit graag met mij delen? Dat zou ik heel gaaf vinden!

Veel plezier en liefs,

Anita 

Deel dit met anderen

Een reactie
is leuk
Reageer