Met Kerst je drankjes en hapjes serveren op een leuk sjiek dienblad, dat je zelf hebt gedecoreerd? In deze D.I.Y. blog laat ik je zien hoe eenvoudig je dit zelf kunt maken.

Soms kan iets heel eenvoudigs onwijs leuk zijn. Zo heb ik een goedkoop houten dienblad gekocht. Ik wilde het dienblad in eerste instantie gaan gebruiken voor een kraamcadeautje maar dat bleek net te groot te zijn. Toen bedacht ik dat ik er wel een gezellig kerstdienblad van kon maken met masking tape.


Feestelijk decoreren met masking tape


Benodigdheden:

- houten dienblad
- MT Slim masking tape
- masking tape goud strepen van Masté

- schaar
- mesje
- potlood
- gum
 

Stap 1


Bedenk wat je op het dienblad wilt hebben en teken het er lichtjes met potlood op.

Stap 2


Kies de masking tape uit die je wilt gaan gebruiken. Ik raad je wel aan om de masking tape van het merk MT of Masté te gebruiken. Dit is echt de bést plakkende tape. Voordat je de tape op de gewenste plek plakt, even het lijntje van het potlood uitgummen, anders schijnt het door de masking tape. Knip de tape af met een schaar. Het geeft niet als het nog niet helemaal recht geknipt is.
 

Stap 3


Met een klein scherp mesje ga je de masking tape bij langs en snij je de lijntjes mooi recht. Niet te hard drukken natuurlijk, want dit zie je in het dienblad.
 

 

En klaar is je dienblad. Ziet er best sjiek uit met zo'n mooi glazen potje ;) De inhoud lijkt op pepernoten, maar het is een heerlijke Italiaanse lekkernij van de Intratuin. Helemaal verkeerd als ze zo'n "proef" schaaltje hebben staan.
 

Mocht je ook zo'n leuk dienblad gaan maken, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. 

Voor nog meer leuke ideetjes met masking tape klik HIER :)

Een reactie
is leuk
Reageer