Op uitnodiging mocht ik een kijkje komen nemen in Hilversum, op de redactie van het prachtige magazine Daphne's Diary. Je snapt natuurlijk wel dat ik dit een hele eer vond. Want hoe gaat het allemaal in z'n werk bij zo'n groot magazine. Ik was heel benieuwd.


Welkom bij Daphne's Diary

 
 

Bij aankomst werden mijn man (hij mocht gezellig mee) en ik warm en persoonlijk ontvangen door hoofdredacteur Joke. Ze nam ons mee voor een lekker kopje koffie, en daar zaten nog een aantal collega ondernemers. Zo hadden we een gezellig clubje bij elkaar.
 

Ondertussen werd ons verteld over het ontstaan van Daphne's Diary. Hoofdredacteur Joke en haar man Henk zijn de spil in het bedrijf en ze doen dit met ontzettend veel plezier. Wat is het toch fantastisch als je zo kunt genieten van je werk. Het was soms net alsof ik mezelf hoorde praten. Zó herkenbaar.

Daphne's Diary is enorm gegroeid in 4 jaar tijd, en toch klein gebleven doordat ze het meeste werk allemaal zelf doen samen met nog een aantal dames. Zo blijft de persoonlijke service naar de klanten voorop staan. Super vind ik dat!

Rondleiding

 


We gaan naar boven. Daar zitten de dames te werken aan een volgend nummer. Alle ideetjes worden uitgewerkt op de computer. Er wordt geknipt en geplakt, en met de kleuren wordt gespeeld tot het gewenste resultaat is bereikt. Is er een pagina klaar, dan wordt deze aan ' De plank' gehangen. Zo wordt overzichtelijk hoe de pagina's in elkaar overlopen en hoe het blad er uiteindelijk uit komt te zien. Er wordt in totaal 6 weken gewerkt aan een nieuw nummer.

 

 
 
 
 

Ontwerpen Daphne's Diary

 

Hier kregen we een korte uitleg over hoe het ontwerpen in zijn werk gaat. Wat een precisiewerk is dat. Wist je trouwens dat alle recepten die in het blad staan ook allemaal zelf gemaakt worden?
 

En heb je dat uitzicht gezien? Ook niet verkeerd om zo heerlijk het bos in te kunnen kijken terwijl je aan het werk bent.
 
 


Producten Daphne's Diary

Naast het magazine ontwerpen ze bij Daphne ook veel andere producten. Van mooie stationery tot een keukenschort en een quilt. Of gezellige DIY pakketjes om thuis mee aan de slag te gaan. Alles in die vrolijke, gezellige Daphne stijl.

Voordat een ontwerp wordt goedgekeurd wordt er eerst een dummy gemaakt. Zoals je ziet, zijn er dat al aardig wat.

 
 


De schatkamer van Daphne's Diary


Als laatst komen we beneden in voor mij een echte papier 'schatkamer' waar een groot deel van de voorraad ligt. Ik zou me hier heel lang kunnen vermaken.
 

Na een rondleiding door het bedrijf werden we getrakteerd op een heerlijke lunch.
 

Nog even gezellig nakletsen, en toen was het toch echt tijd om te gaan. Er lagen tenslotte nog bestellingen te wachten.

Maar wat was dit leuk! Ik had dit niet willen missen.

Nieuwsgierig geworden naar de producten van Daphne's Diary? Je vindt ze HIER

Als lezer van deze blog post, krijg je t/m 28 januari 10% korting op alle producten van Daphne's Diary + nog een leukigheidje voor Valantijnsdag. De prijzen in de webwinkel zijn al voor je aangepast.

Liefs,

Anita
 

Een reactie
is leuk
Reageer

Meer Leuks

reageerde op 24 januari, 2016 om 15:25
Hoi Lia, wij hebben er ook van genoten en het was leuk om jullie te leren kennen.

Groetjes,

Anita

Meer Leuks

reageerde op 24 januari, 2016 om 15:18
Dankjewel Janny en veel plezier met het bekijken van alle mooie producten.

Groetjes en ook een fijne zondag,

Anita

Lia

reageerde op 24 januari, 2016 om 09:55
Leuke blogpost Anita!
Zo kon ik nog even nagenieten van ons bezoek aan Daphne's Diary.
Het was een bijzondere en leuke dag en leuk om jullie allemaal ontmoet te hebben.
groetjes
Lia

Janny de Graaf

reageerde op 24 januari, 2016 om 09:04
Wat super leuk om te lezen Anita. Ik zal vandaag eens even rustig alle leuk producten van Daphne bekijken. Fijne zondag. Groetjes, Janny