Een gewone brief versturen is al heel erg leuk. Maar wat, als je voor het schrijven van je brief eens iets anders zou gebruiken dan postpapier? Gewoon even iets heel anders, en origineel.

Kaarten brief in envelop doosje


Zo heb ik voor mijn lieve penvriendin een brief geschreven op mooie polaroid kaarten. Kijk maar eens hoe ik dat heb gedaan.

Allereerst begin ik met de envelop waar de brief straks in gaat. Het is geen gewone envelop maar een soort envelop doosje. Je kunt deze zelf vouwen en versieren. Ik heb gekozen voor het zwarte envelop doosje (ze zijn er ook in een bruine kraft kleur).
 

Op de voorzijde van het doosje wilde ik graag een quote schrijven. Deze heb ik eerst met potlood op het doosje geschreven. De Lettermate zou hier trouwens ook heel erg handig voor zijn. Scheelt weer lijntjes zetten, en de letters krijg je ook nog wat strakker op papier.

Nadat de tekst goed op het doosje stond ben ik met een witte marker de quote over gaan trekken. Het woord 'confetti' heb ik met stipjes gedaan.
 
 
 
 

Daarna alles goed laten drogen, de potloodlijntjes uitgummen en je kunt het envelop doosje gaan vouwen.
 
 

Dan wordt het tijd om mijn kaarten/brief te gaan schrijven. Omdat ik de kaarten aan elkaar vast wil maken, maak ik eerst met een perforator even gaatjes in de hoeken van de kaarten.

En kijk eens wat een mooie kaarten. Hier word je toch vrolijk van! :)
 
 
 
 
 
 
 

Deze kaarten heb ik uitgezocht voor mijn kaarten brief.
 

Mijn kaarten brief is klaar. De kaarten hang ik aan een ring voor een sleutelhanger. Ik stempel op een label de tekst 'Veel leesplezier' en hang deze met een touwtje aan de ring. Om het helemaal compleet te maken doe ik er nog een leuk theezakje bij ( in deze blogpost lees je meer over de theezakjes ).  Het adres heb ik trouwens met een lettertang gemaakt en er op geplakt.
 
 
 

De brief is klaar, dus het envelop doosje kan dicht.
 

De randen van het envelop doosje heb ik beplakt met confetti masking tape.
 
 

Zo zie je dat je op talloze manieren hele leuke post kunt versturen.

Veel plezier met het maken van jouw brief en ik hoop dat je deze blogpost met veel plezier hebt gelezen.

Liefs,

Anita

Een reactie
is leuk
Reageer

Ruth

reageerde op 5 april, 2016 om 11:54
Wat leuk zeg! Perfect voor mijn Afrikaanse schrijfvriendin. Bedankt voor je idee!

Esther

reageerde op 28 maart, 2016 om 22:22
hoi Anita,

leuk :-) Je hebt me weer op nieuwe ideeën gebracht, dankjewel.

Liefs, Esther

Saskia Boleij

reageerde op 25 maart, 2016 om 08:41
Wat een feestje, Anita!

Meer Leuks

reageerde op 24 maart, 2016 om 19:31
Bedankt Marga voor je leuke reactie! :)

Marga

reageerde op 24 maart, 2016 om 06:51
Wat een ontzettend leuk idee! Eerst dacht ik: hoe ga je nou een kaartenbrief maken? Dat is toch niet praktisch? Maar met die ring erdoor wordt het echt super leuk! Nooit aan gedacht om zoiets te maken.