Wat is het toch superleuk om je eigen ansichtkaart te maken met behulp van de 'Postcard label sticker'. Wat een mogelijkheden om een mooie kaart te maken. En zo eenvoudig! Ik laat je graag zien hoe.
 


Wat is een Postcard label sticker

Een 'Postcard label sticker' is een sticker met daarop de achterzijde van een ansichtkaart die je kunt plakken op jouw eigen gemaakte kaart. Voor het maken van kaarten kun je gebruik maken van bijvoorbeeld oude boeken, magazines en landkaarten. En zo zijn er tal van mogelijkheden.
 
 
Een postkaart maken met de 'Postcard label sticker'

Allereerst ga je op zoek naar mooie plaatjes waar je de kaart van wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar een Kringloopwinkel gaan voor oude boeken. Je vindt er o.a. de mooiste natuurboeken. Ik geloof dat ik de vorige keer een groot boek vol met bloemenplaatjes heb gekocht voor maar € 1,50.  Daar kun je heel wat kaarten mee maken. Het enige waar je wel even op moet letten is dat het papier een beetje stevig is. Zelf vind ik het prettig om de kaart te verstevigen met wit etalagekarton. Maar dit kan ook met ander dik papier. Het is natuurlijk maar een idee. Het etalagekarton vind je HIER.
 

Dan teken ik de omtrek van de 'Postcard label sticker' over op het stuk papier wat straks de kaart moet gaan worden.
 

Dan uitknippen, en even goed kijken of het goed op maat is. Iets verschil geeft niet, want dit kun je later nog wel een beetje bijknippen. Gebruik je voor een beetje extra stevigheid karton, dan kun je de afbeelding uitknippen, op het karton plakken en dan nog een keer uitknippen.
 

Het opplakken van de sticker is iets lastiger. Vooral om hem recht op het papier te krijgen. Maar ik heb er een voefje voor bedacht. Maak 1/4 deel van de label sticker los en plak dit eerst recht op beide hoeken van het papier.
 

Als dit goed zit, trek dan de rest van de sticker los, en wrijf het glad. Gebruik je de sticker in combinatie met karton, dan kun je het eventueel nog een beetje corrigeren door voorzichtig los te maken. Maar de ontvanger mag toch ook wel zien dat de kaart met de hand gemaakt is toch?

Als de kaart klaar is kun je de randen nog beplakken met masking tape. Ik heb hiervoor de slim tape van MT gebruikt. Ik had dit al van tevoren gedaan, maar dat hoeft dus niet. En wil je de hoeken liever afronden, dan kan dat met een ponsje.

Ideetjes met de 'Postcard label sticker'

Zoals ik aan het begin van deze blogpost al had verteld, kun je echt van heel veel dingen mooie kaarten maken.
Hieronder een aantal voorbeelden om je een eindje op weg te helpen.

Oude atlas van de kringloop
 
 

Oude pocketboekjes van de kringloop
 

Een leuk idee van Dana, die een blogpost schreef voor de Postfabriek. Wil je deze blogpost lezen, klik HIER.
Ontzettend leuk om nog er nog meer ideetjes op te doen. Ben je al zo enthousiast geworden dat je de stickers meteen wil bestellen? Dat kan HIER.
 
 

Oude boeken met bloemen van de Kringloop
 

Oude Flow magazines
 

Weet je wat zo fijn is aan de magazines van Flow? Er zitten van die mooie dikke bladzijden in. Die je dus weer goed kunt gebruiken voor het maken van kaarten.
 
 

Voor de afwisseling heb ik bij deze kaarten masking tape gebruikt aan de voorkant van de kaart. En de hoeken niet afgerond.
 

En zo kun je de mooiste kaarten maken.
 

Deze uitspraak van Annie M.G. Schmidt vond ik zo lekker eigenwijs. 'Doe niet wat je moeder zegt, dan komt het allemaal terecht'. Heerlijk!
 

Mijn dochtertje kwam op het idee om een kaart te maken met strijkkraaltjes. En hij is erg leuk geworden.
 
 

 
Wat voor kaarten ga jij maken? Met al deze ideetjes en tips kun je vast lekker aan de slag.

De 'Postcard label stickers' vind je HIER.
 
Veel plezier en liefs,

Anita

Een reactie
is leuk
Reageer

Anita (Meer Leuks)

reageerde op 8 september, 2016 om 09:21
Het idee van de kaart met strijkkralen kwam na het plaatsen van de eerste blog. Maar ik heb het inmiddels toegevoegd. Anita, bedankt voor de tip!

Anita

reageerde op 6 september, 2016 om 22:25
Waar is de kaart met de strijkkralen van je dochter?

Alie

reageerde op 5 september, 2016 om 08:24
Ik heb van mijn eigen gemaakte kleur en teken werken kaarten gemaakt..
Erg leuk geworden dan heb je een heel persoonlijke kaart.

Meer Leuks

reageerde op 29 juni, 2016 om 15:05
Bedankt voor de ontzettend leuke reacties! :)

Marianne

reageerde op 24 juni, 2016 om 14:10
Ook ik ben aan de slag gegaan met de Postcard label sticker. Ik heb een malletje gemaakt ter grootte van die sticker. Die kan ik dan op de plaatjes leggen en zo al schuivend bekijken welk deel van het plaatje het mooist op de kaart past.

Marjia

reageerde op 19 juni, 2016 om 16:03
Met wat voor lijm plak (of hoe) plak ik de afbeelding op het karton? Bij mij zie je altijd lijmbonkjes zitten of de afbeelding zit niet helemaal goed vastgeplakt. Ik vind dit altijd lastig.

Margot (Putoet)

reageerde op 13 juni, 2016 om 21:38
Wow wat een gaaf idee! Om zo je eigen, unieke kaarten te maken. Voor postcrossing geweldig. Dankjewel!

Catherine

reageerde op 13 juni, 2016 om 19:14
Hoi, wat een super leuk idee! Maar ik zou denk ik het plak proces andersom doen: eerst de sticker op karton, bijknippen, en dan het karton op de achterkant van het plaatje plakken, en bijknippen. Maar goed, dat doe iedereen op zijn eigen manier! Het gaat om het resultaat en dat is super!

Leonieke

reageerde op 12 juni, 2016 om 10:34
Helaba
Als fervent postcrosser vind ik dit echt een geweldig leuk idee!

José Mallie

reageerde op 11 juni, 2016 om 14:58
Hoi Anita,
Wat een ontzettend leuk idee is dit weer. Goed verzonnen en ik word er nu al hebberig van,hihi.
Groetjes,José