Deze rubriek is bedoeld om een leuke penvriend(in) te vinden. Het gaat hier om correspondentie via echte post, dus het versturen van brieven en kaarten. Oproepjes voor contact per mail of whatsapp worden dus verwijderd.
 
Plaats een oproepje
Reageren

Willeke geplaatst op 15 maart 2018

Hoi,
Ben jij ook een christen?
Houd je van creatief bezig zijn?
en ook nog eens van schrijven over allerlei onderwerpen? Vooral op christelijk gebied
raak ik niet uigesproken/geschreven..
Ik ben van de langere brieven, stop er graag wat leuks bij..
Ben 33 jaar en heb een leuk en uitdagende leven!

Groetjes Willeke

Reageren

Gerda geplaatst op 14 maart 2018

Ik zal hier wel de oudste zijn ik ben nog 69 j .maar ben op zoek naar penvrienden of vriendinnen mag jonger of ouder als mij zijn maar niet die alweer na 1-2 brieven weer afhaken die hoeven dus niet eens te reageren dus ik zou zeggen klim in de pen,wel dus met oen en papier schrijven .gr.Gerda

Reageren

mikee geplaatst op 14 maart 2018

Hy, ik ben op zoek naar en penvriendin tussen 18 en 23 die het leuk vind om te schrijven met mij. Ik kan wel iets over mezelf vertellen, maar dan hebben we niks te schrijven, toch? ik wil zowel over leuke en minder leuke dingen hebben, maar ook over niet alle daagse dingen, maar dat merk je vanzelf wel dan. Hoop van je te horen..
Groetjes mike

ps, Ga jij ook de 21e stemmen? ik wel, en heb daar ook iets leuks over te vertellen......

Reageren

Maureen geplaatst op 14 maart 2018

Hey hallo daar!

Mijn naam is Maureen, heb een volwassen dochter en woon met man nr. 2 in Amstelveen.
Vanaf mijn 16e heb ik zo’n 25 jaar lang brieven geschreven met voornamelijk penvrienden in het buitenland. Alles verandert continu in het leven, contacten kunnen verwateren of verbroken worden en zo komt het dat ik pas sinds eind 2016 vorig jaar na jaren weer voorzichtig ben begonnen met een tweetal penvriendschappen via hier.

Graag zou ik er een paar penvriendinnen bij willen krijgen en daarvoor willen jullie ongetwijfeld wel eerst weten wat voor vlees er in de kuip zit, lijkt mij.

Allereerst praat ik zoals ik denk en schrijf ik zoals ik praat, sinds twee jaar nog meer of erger (geef het beestje maar een naam, hihi). Heeft waarschijnlijk te maken dat ik mijzelf op alle vlakken geheel heb gevonden/herontdekt na een drastische wending in 2016 in m’n leven.

Ik hou ervan brieven met inhoud te schrijven over alles wat er op dat moment bij mij uitkomt en ik hou dus ook van schrijfsters die ook het nodige te zeggen hebben. Brieven die meer op een notitie lijken met wat loze, nietszeggende zinnen, zijn niet aan mij besteed.
Ook geen reacties van schrijfsters die claimen dezelfde interesses te hebben en die na een lange, spontane brief van mijn kant dan vervolgens geheel anders blijken te zijn/reageren door letterlijk op schrift andermans karakter te gaan veroordelen al gebruikmakend van een veelvoud aan uitroeptekens. Die ervaring heb ik al met een persoon in deze rubriek achter de rug en zulk soort ‘schrijfsters’ zitten wat mijn betreft in deze rubriek om de verkeerde redenen en/of stellen zich anders voor dan zijzelf zijn (geheel mijn mening, hè?).

Schrijven moet ook leuk blijven en dan hoef ik echt niet iedere week iets in de bus te vinden, want zo snel en vaak kan ik zelf ook niet schrijven vanwege beperkte energie en overige activiteiten. Maar wanneer ik schrijf, dan zijn dat veelal minimaal 2 of 4 of meer A4-tjes vol en dan ben ik veelal nog van alles en nog wat vergeten te vertellen, haha. En laten we dan maar gelijk afspreken bij elkaar aan de bel te trekken, mocht het net even iets te lang stil blijven (wel zo handig), ok?

Tja, iets over mij zonder al teveel gelijk prijs te geven? Ik ben wel een beetje een sociale Einzelgänger (te vaak en te hard m’n neus wat real life vriendschappen betreft gestoten) en eigenlijk bevalt mij dat (zeker nu) prima.
Ik ben echter wel sociaal van aard, ga graag naar buiten, naar mensen en met mensen om (doe o.a. vrijwilligerswerk) en hou niet zo van social media (energievreter). Al vind ik Pinterest wel leuk voor ideeën en zit ik noodgedwongen ergens anders online in het kader van een nieuwe baan vinden.
Ik ben graag met m’n handen bezig (creatief, schrijven, tekenen, kleuren, puzzelen, klussen en meer). Lees graag, fiets en wandel veel en zwem iedere ochtend m’n 40 banen in 45 minuten om fit te blijven. Hou enorm van koken en bakken. Het allemaal ook opeten doe ik tegenwoordig iets minder, anders zitten de verloren kg’s er gelijk weer aan, grinnik.
Hou van natuur/cultuur, musea, theater, muziek luisteren (bijna alles, behalve headbangherrie), films kijken en zo kan ik nog wel uren doorgaan (laten we dat maar niet doen, want ik zie al dat mijn stukje enorme proporties heeft aangenomen, haha).

Oh ja, ik ben trouwens vorige maand net 50 jaar jong geworden, dus ben je een beetje rond dezelfde leeftijd is dat heel fijn. Al doe ik nou ook niet bepaald aan leeftijdsdiscriminatie hoor.

Ben benieuwd en wie weet tot schrijfs!

Groetjes, Maureen

Reageren

Roos geplaatst op 13 maart 2018

hoi ik ben roos ik ben 13 jaar ouden zoek een pen vriendin om naar elkaar te schrijven en dingen te bespreken. mijn hobbies zijn paardrijden, kickboksen, gekdoen en over jongens praten (:
ik had eerst al een andere penvriendin maar die wou niet meer naar mij schrijven.

Reageren

Ben geplaatst op 13 maart 2018

Hoi ik heet Ben,
heb op mijn vorige adres wel penvriendinnen gehad maar ze zijn weg gevallen door dat het te lang duurde volgens hen,
graag zoek ik gewoon vrienden/vriendinnen die het ook leuk vinden om kaarten te ontvangen. (Omdat brieven schrijven gewoon haast niet lukt.

Goed ik heet dus Ben.
43 jaar jong en mijn hobby's zijn
Katten, modeltreinen, natuur een tuinieren (dat gaat wat moeilijker op een flat geef ik toe)
verder koken en genieten.
Groeten
Ben

Reageren

Mandy geplaatst op 12 maart 2018

Mijn naam is Mandy en het lijkt mij leuk om met anderen te schrijven, gewoon over de dagelijkse dingen of juist misschien wat persoonlijkere dingen. Vroeger veel geschreven, nu niet meer en dat mis ik wel! Ben 30 jaar, werk in het onderwijs, getrouwd, 2 honden, yoga fan, spiritueel ingesteld, gek op de natuur, koken, houd van freubelen en lees graag.
Mocht dit je wat lijken dan hoor ik graag van je!

Reageren

Reina geplaatst op 12 maart 2018

Hallo,
Ik ben een vrouw van 39 bijna 40 jaar, single, en woonsamen met mijn papegaaienkindje.
ben opzoek naar leuke penvrienden/innen.
Mijn hobby's is alles wat met BZN te maken heeft, internetten,
ik zoek iemand van mijn leeftijd.

Reageren

Naomi geplaatst op 12 maart 2018

Hey allemaal !
Ik ben Naomi, ik ben 14 jaar (word 15) en ben opzoek naar een pennenvriend(in), wat eigenlijk van zelfsprekend is maar ja 😉. Ik zoek iemand van liefst niet te veel leeftijdsverschil om het over van alles en nog wat te hebben. Ik woon in België, maar sta zeker open om tot ik Nederland te schrijven. Wel, wie weet schrijf ik 1 van jullie later ? Groetjes !

Reageren

Franciska geplaatst op 11 maart 2018

Hi!
Ik ben Franciska, 29 jaar oud. Getrouwd en samen hebben wij een dochter van 5 jaar oud.
Ik vind het geweldig om echte post te versturen en dan vooral in de vorm van snail mail, echte kleine kunstwerkjes.
Buiten de post vind ik bullet journal en handlettering/tekenen erg leuk.

Mocht je denken met haar wil ik wel penvrienden worden, stuur me dan gerust een berichtje.

Tot schrijfs!
X Franciska.

Reageren

Joyce geplaatst op 11 maart 2018

Hallo, ik ben Joyce 57 jaar en woon in Rotterdam. Mijn hobby is snailmail en er echte kunstwerkjes van te maken , met daarin een kleinigheidje en natuurlijk een leuke brief.

Reageren

Eef geplaatst op 11 maart 2018

Hoi mijn naam is Eef,

Ben een single vrouw van 39 jr en woon samen met mijn poeze kind van 9 mnd.
Zou graag met iemand schrijven die ook van lange geknutselde post houdt.
Hobby s :Kunst.Lezen(vooral zelfhulp boeken)Natuur,Thee leuten met vriendinnen,Koken,Kringloop winkels,Dansen,Zingen en nog veel meer (-:

Lees het graag als er iemand met me wil gaan schrijven!

Groetjes van Eef :-)

Reageren

Asteria geplaatst op 11 maart 2018

Verlegen Heksje.

Hallo daar,

Mijn naam is Asteria en ik ben 31. Getrouwd en moeder van een peuter meisje. Ik ben op zoek naar leuke penvriendinnen. Ik hou van schrijven, lezen, films/series kijken, yoga, meditatie, dieren/natuur, magic (ja, ik ben een heks, en nee, ik ben niet slecht) en nog veel meer.

Door alles wat ik heb meegemaakt, en ook doordat ze mij hebben laten vallen, heb ik eigenlijk geen vrienden. Ik mis het om met iemand dingen te delen. Iemand die ik kan vertrouwen. (Zo. dit is persoonlijk! Maar ik zeg het gelijk maar, anders ben ik bang dat ik niks meer van iemand hoor).

Ik hoop dat jullie met me willen schrijven.

Misschien tot later?

Liefs Asteria.

Reageren

Anouk geplaatst op 11 maart 2018

Hoi,
Ik ben Anouk, ik ben 19 jaar oud
En ik heb jammergenoeg anorexia dit is totaal nieuw voor me...
Ik zou er graag met meiden van rond mijn leeftijd over willen schrijven
Die het zelfde meemaken/meegemaakt hebben,
Ik hoop van je te horen
Groetjes Anouk

Reageren

Leona geplaatst op 10 maart 2018

Hoii
Ik heet Leona en ik zoek een leuke penvriendin van ongeveer mijn leeftijd! Het zou leuk zijn als jij dezelfde interesses heb. Maar als je het niet hebt maakt het mij eigenlijk ook niks uit. Is leuk juist! Hieronder een paar feitjes over mijzelf...
- ik ben 12 jaartjes
-Ik zit op wedstrijdzwemmen en train daarvoor 3x in de week.
-Ik zit in de 1e van Atheneum
-ik doe Tweetalig onderwijs dus veel lessen zijn in het Engels
-Ik vind het erg leuk om iets leuks te doen met vriendinnen of familie.
- ik ben pescotariesch en dat betekent dat ik geen vlees eet, maar wel vis.

Veel liefs, Leona❤️


Reageren

guy geplaatst op 9 maart 2018

hallo dames,ik ben een weduwnaar van 84,hou van fietsen en auto reisjes maken,ik heb een zoon van 42,gehandicapt,heeftn er, iemand zin ommij een brieje te sturen,jong of oud maakt niets uit groeten
en vergeten,ik woon in België guy