Deze rubriek is bedoeld om een leuke penvriend(in) te vinden. Het gaat hier om correspondentie via echte post, dus het versturen van brieven en kaarten. Oproepjes voor contact per mail of whatsapp worden dus verwijderd.
 
Plaats een oproepje
Reageren

guido geplaatst op 12 november 2018

ik zou graag schrijven over angsten.
ik ben zelf een jongeman van bijna 40 en ik vind bepaalde dingen echt moeilijk en ook eng,soort faalangst of zo , iets wat ik ook terug zie in familie lijn.
het maakt niet uit wat voor angst je hebt als je er over wilt deel zou fijn zijn .
als het je raakt en hebt zo iets ik wil er op reageer tot hoors en anders ook succes op de site met juiste penmaatjes.

Reageren

Linde geplaatst op 12 november 2018

Haii,
Ik ben Linde, ik ben 14 jaar oud en ik zoek naar een pen vriend/vriendin.
Ik hou van: Knutselen, tekenen, schrijven, Marvel, lezen, shoppen, Alec Benjamin, 80's, Disney en nog veel meer.
Ik zit in klas 3 Havo en ondanks het huiswerk heb ik mijn brieven altijd op tijd af.
Xx Linde

Reageren

San geplaatst op 12 november 2018

Hallo,

Ik ben 32 jaar, thuismoeder van een kindje van bijna 2, zwanger van de tweede en woon in Amsterdam. Mijn hobbies zijn koken, fotografie & fotobewerking, reizen, natuur en leuke dingen doen. Ik ben positief en down-to-earth, iemand die veel heeft gezien, en veel heeft meegemaakt. Ik zou het leuk vinden om met een vrouw van mijn leeftijd of ouder te schrijven.

Ik heb nog nooit een penmaatje gehad, maar het lijkt me leuk te schrijven over alledaagse dingen of gezamenlijke hobbies, geen ellenlange brieven, maar gewoon een leuk kaartje of brief, zo'n 1x per maand of vaker, afhankelijk van een klik en hoe het gaat.

Door RSI-klachten is het voor mij moeilijk te schrijven, dus ik stuur getikte brieven. Vanzelfsprekend mogen dat dus ook getikte brieven terug zijn! Wie zou het leuk vinden zo een leuk contact op te bouwen?

Reageren

Lea de kok geplaatst op 12 november 2018

Hallo jij daar.

Ben jij ook een mens bent die van schrijven houdt. Dan ben je op de goede plek bij mij. Ik ben Lea de kok. Ik ben 42 jaar. Hobby's zijn. Fotografie, knutselen, wandelen, lezen, gedichten en verhalen schrijven. Als jij nog meer wilt weten van mij regeer op mijn oproepje. Al vast bedankt.

Reageren

Linda geplaatst op 11 november 2018

Hoi😊
ik zal me even in het kort voor stellen. Ik ben Linda 28 jaar,ik ben moeder van een jongetje van 4 jaar. En ik ben woonachtig in Zeeland (Nederland),Samen met mijn man. Mijn hobbys zijn: wandelen, netflixen, Bullet Journaling, tekenen, muziek, en leuke dingen doen natuurlijk🙂

Ik ben door omstandigheden afgekeurd, en ik werk daardoor niet, en zit dus bijna hele dagen thuis. dus zou ik het leuk vinden om 1 of 2 Penvriendinnen te hebben,waar ik lief en leed mee kan delen. En natuulijk ook gewoon over de dagelijkse dingen kunnen schrijven. Ik Hou wel van lange brieven, en dan bedoel ik wel een aantal a4tjes vol.🙂 En af en toe een leuke creaties er bij of misschien een kleinigheidje. Lijkt jou dit ook wel wat? En ben je een vrouw? (Sorry mannen😉) dan hoop ik dat je reageert op mn oproepje, leeftijd maakt voor mij niks uit.
Liefs Linda🌸

Reageren

Kathy geplaatst op 10 november 2018

Mijn naam is kathy en ik ben 9 jaar. Ik zit op turnen en ik vind het heel erg leuk om een penvriendin te hebben. Mijn hobby's zijn turnen, dansen, muziek, netflix kijken, knutselen en natuurlijk schrijven. Lijkt het je leuk om met mij via de post te kletsen? Stuur me dan een berichtje!

Reageren

Martine geplaatst op 10 november 2018

Hallo schrijvers

Ik schrijf al jaren met wat leuke penvriendinnen. Maar zou graag nog meer schrijven.
Ik ben 43 jaar en woon met mijn twee zonen in een dorpje in Gelderland. Werk in de jeugdzorg. Ik hou van lezen, musea, fotografie en ik verander vaak de inrichting van mijn huisje.

Schrijven is zalig. Ik merk dat je er prachtige vriendschappen mee kunt opbouwen.

Veel lieve groetjes

Reageren

Kyra geplaatst op 10 november 2018

hoi ik ben kyra 11 jaar oud
ik zoek een penvriendin van 10/12 oud
ik hou van lezen , paardrijden , volleybal en nog veel meer
wie wil stuur me een mailtje

Reageren

Leslie Dons geplaatst op 9 november 2018

Hey jij... ja jij daar....;-)
Ben jij net zoals ik gek op post.... Niet alleen aan de tafel gaan zitten en de juiste handgeschreven brief naar je maatje schrijven maar sta je ook op wacht tot de postbode de post in de bus steekt en komt er een brede glimlach op je gezicht als er vrolijke pennenvriendinnen post is ???? Dan wordt jij misschien mijn nieuwe pennenvriendin ???( alleen dames aub) Wie ben ik :
Een jonge dame die dol is handgeschreven brieven ( soms versierd en af en toe een geschenkje in de envelop),een niet onbelangrijk detail: mijn naam is Leslie en ben 36 zomers jong, ik woon in Leuven ( België). Ik heb een grote hondenhobby ( zelf 3 honden) daarbuiten ga ik graag eens iets eten/drinken, brieven schrijven/ontvangen, boek lezen, dag uitstapjes doen,... Lijkt het je leuk om met me te pennen ? Laat het dan zeker weten !
Op een mooie pennenvriendschap!
Mvg Leslie

Reageren

Leuke penvriendin gezocht geplaatst op 9 november 2018

Ik ben op zoek naar een leuke en gezellige penvriendin die net als ik houdt van lange brieven schrijven. Voor mij is het schrijven meer dan alleen een brief schrijven. Ik zoek iemand met wie ik een echte vriendschap kan opbouwen. Met wie ik de leuke dingen maar ook de minder leuke dingen kan delen. Alles wat je met een vriendin deelt of zou willen delen. Ik heb al eens eerder een oproepje geplaatst en merk toch dat er verschillende opvattingen zijn over wat nou een lange brief is... ik ben niet veeleisend maar weet wel waar ik naar op zoek ben. Mijn brieven variëren tussen de 3 tot 20 A4-tjes aan beide zijden beschreven. Ik verwacht niet dat iedereen 20 blaadjes kan schrijven, maar dan heb je een indicatie ;). En natuurlijk zijn er perioden waarin je minder te vertellen hebt, die heb ik ook. Maar ik merk ook dat als er een echte klik is, ik altijd wel wat te vertellen heb.
Ben je nog niet afgehaakt hierdoor? Mooi! Lees dan snel verder :)
Ik ben een spontane vrouw van 35 en woon samen met mijn man. Ik ben moeder, maar schrijf echt niet alleen over de kinderen ;)
Ik schrijf al meer dan 25 jaar en vind het erg jammer dat de handgeschreven brieven steeds minder worden. Ik vind het trouwens leuk om af en toe creatief bezig te zijn, maar ben geen snailmailer die allerlei frutseltjes in elkaar zet voor elke brief. Het gaat bij mij echt nog steeds op die dikke envelop op de mat met een handgeschreven brief erin en terwijl je de brief leest, je het gevoel hebt dat je een gesprek aan de keukentafel hebt met een vriendin. Ik vind het leuk om vragen te stellen, maar vind het ook leuk dat jij vragen stelt.
Naast het schrijven hou ik van lezen, wandelen, koken, muziek, tv kijken, uit eten gaan en nog veel meer.
Ik ben overigens alleen op zoek naar vrouwen om mee te schrijven! (Sorry mannen ;) )
Ik verwacht ook niet elke week een brief op mijn mat, maar wel wat vaker dan 4x per jaar. Ik beantwoord mijn brieven zelf meestal binnen een week of 3 (en in drukke periodes kan dit wat langer zijn en soms schrijf ik wel binnen een week al terug).
Nog steeds niet afgeschrikt? En heb jij het gevoel of dit oproepje door jou geschreven had kunnen zijn? En kun je niet wachten om mij een mail te sturen maar meer dan alleen de zin “ik wil graag met je schrijven”? Wacht dan niet langer en stuur me snel die leuke en gezellige mail! Ik hoop op een paar leuke reacties!

Reageren

Marieka geplaatst op 8 november 2018

Hallo iedereen,
Mijn brievenbus voelt zich de laatste tijd nogal verwaarloosd, vandaar ga ik op zoek naar een paar leuke, enthousiaste, schrijf-verslaafde penpals. Man of vrouw, leeftijd... maakt me allemaal niet zo uit. Als het maar oprechte brieven zijn met een beetje diepgang en liefst ook met wat regelmaat. Nu, ik weet dat soms het leven in de weg zut maar 1 brief per maand vind ik toch een mooi gemiddelde. Hoe kan je anders een leuke band opbouwen?
Ik ben een 35jarige meid uit Belgisch Limburg maar brieven naar Nederland zijn geen probleem hoor. Ik heb vele hobby's en interesses maar die zou ik graag in mijn eerste brief uitgebreid beschrijven.
Lijkt het je wat... dan hoop ik gauw iets van je te horen.
Groetjes Marieka

Reageren

Gerda geplaatst op 8 november 2018

Ik Gerda ben op zoek naar penvrienden of vriendinnen en niet die na een a twee brieven weer af haken want die hoeven niet eens te reageren en wel met pen en papier niet mailen graag leeftijd tussen 70-80 j mag ook jonger zijn maakt me niks uit hopelijk krijg ik vele reacties tot ziens gr,Gerda

Reageren

Suus geplaatst op 6 november 2018

Hmmm Hoe zal ik eens beginnen. Plaats ik een oproep of reageer ik op een oproep. En op welke oproep reageer ik dan? Ik plaats er toch maar zelf 1.
Ik ben 40, 3 kinderen en een man. Ik werk parttime in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik heb een aantal postvriendinnen, maar er kunnen er nog wel 1 of 2 bij om brieven te schrijven. Ik houd wel van een beetje diepgang, schrijven over wat je zoal bezig houdt, humor. En bevalt het schrijven toch niet of lukt het niet qua tijd: prima maar laat me dat dan even weten.
En echt het lukt mij ook niet om elke week een brief te schrijven, soms is het leven nu éénmaal erg druk,maar 1 in de 4 maand vind ik dan ook weer weinig.
Wie schrijhijft?

Reageren

Joke geplaatst op 5 november 2018

kerstkaart.
Ik vind dit zo`n leuk idee, van het oproepje hier onder.
Dus bij deze: Wie vind het leuk om een kerstkaart van mij te ontvangen?
Ook ik heb veel minder kaarten verstuurd en ontvangen.
Ook omdat er best veel mensen het afgelopen jaar zijn weg gevallen.

Reageren

Kerstkaart geplaatst op 5 november 2018

Hallo allemaal,

Het is nog een beetje vroeg, maar voor je het weet is het alweer december.

Tegenwoordig worden er steeds minder kerstkaarten gestuurd, wat ik erg jammer vind.

Daarom wil ik dit jaar zoveel mogelijk mensen een kerst kaart sturen.
Ken of ben jij iemand die het leuk vindt om een kerst kaart van mij te krijgen, stuur dan gerust een mailtje!

Een kerst kaart terug krijgen is leuk, maar niet verplicht!

Heel veel liefs!!

Reageren

Amber geplaatst op 5 november 2018

Hoi hoi!

Elkaar schrijven is nieuw voor mij maar het lijkt me erg leuk om te doen. Lijkt het jou ook leuk om mij mijn eerste brief te versturen naar jou? Stuur dan even een berichtje.

Ps: ik ben 22